INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS, BESZERELÉS ZALAEGERSZEG TERÜLETÉN!

Akku csere fő szempontjai

 

Akkumulátor cserét megelőzően a gépkocsit és a cserére szánt akkumulátort  vizsgáltassuk be. Így elkerülhető, hogy esetleg a gépjárműben levő más elektromos hiba miatt felesleges cserét végezzünk.

 

Nagy valószínűséggel nem követünk el hibát, ha az autóban lévő gyári akku paramétereivel megegyező akkumulátort teszünk a régi helyére. Ha nem a gyári akkut cseréljük és nincsenek megbízható adataink, vagy más, esetleg nagyobb teljesítményűre gondoltunk, az alábbi szempontokat vegyük figyelembe.

 

Elsődleges a hely az autóban, illetve a polaritás. Elvégre az új akkunak a régi helyére kell beférni.

Indítóáram! Ez a legfontosabb, hiszen az akkut elsősorban indításra fogjuk használni. Vigyázni kell mert ezt az adatot

4 féle szabvány szerint adják meg (DIN, SAE, EN, IEC).

 

Kapacitás. Mindenki ezt figyeli mert ez van legnagyobb betűvel az akkun. Valójában akkor van szerepe, ha álló motornál látja el az autóban lévő fogyasztókat. Általában nagyobb kapacitású akkumulátor nagyobb indítóáram, de ez nem mindig van így.

 

Válasszunk olyan akkumulátort amely legjobban tűri a modern autók megnövekedett motortér hőmérsékletét: ón-kalcium, vagy még az ennél többet tudó ezüst-kálcium ötvözésű, expandált lemezes akkumulátort. Nincs kipárolgás, alacsony önkisülés, nagy indítóáram, karbantartást nem igényel. Mottó: -AZ OLCSÓ AZ IGAZÁN DRÁGA! -

 

Az akku cseréje a modern autókban nem egy egyszerű feladat nagyon sok probléma keletkezhet ami megelőzhető, ha a kiválasztáshoz és cseréhez szakműhely segítségét kérjük.

 

Nagy előny, ha helyi ismert, referenciával rendelkező szakműhelyben vásárolunk akkumulátort, ahol azt szakszerűen beszerelik, a gépjármű villamos töltését bemérik, és a később esetleges garanciális bevizsgálásokat is itt végzik.

Garancia! Nem műszaki paraméter egy üzleti fogás.